Stel cookie voorkeur in

8 miljoen euro voor Sterk Techniekonderwijs in onze regio

19-12-2019

Fantastisch nieuws! Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen (OC&W) reserveert het komende jaar 8 miljoen euro aan subsidie voor de ontwikkeling van Sterk Techniekonderwijs in onze regio.

 

Een stevige samenwerking

Het is het resultaat van een subsidieaanvraag namens DeBasisFluvius en de organisaties Quadraam, Delta Scholengroep, Wonderwijs, Scholengroep Veluwezoom, St. De Linge, St. Atos en gemeentes in de regio Arnhem en de Liemers. "Wij zijn trots!", melden de organisaties. "Onze basisscholen hebben samen met andere basisscholen, vmbo- en praktijkscholen, mbo’s, overheden en het bedrijfsleven in de regio Arnhem en de Liemers plannen gemaakt."

 

Wat nu?

Hoe gaat de subsidiëring eruit zien? "Van het ministerie krijgen we nu ruim een miljoen euro om met de uitvoering van die plannen te starten. Als we dat goed doen, krijgen we halverwege 2020 groen licht voor de overige 7 miljoen euro. Wij kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar met onze partners aan de slag te gaan!"

 

Projectgroep met een missie

Sinds 5 augustus werkt de projectgroep, bestaande uit Quadraam bestuurder Patrick Eckringa, twee STO-begeleiders, KplusV en Harald Wiggers, aan de concretisering van regiovisies, activiteitenplannen en de begrotingen zoals OC&W dat vraagt. Op 27 september diende de projectgroep namens beide regio’s de aanvraag bij OC&W in. Begin 2020 installeren we regioteams, stellen we de ontwikkelteams samen en brengen we onze activiteiten in kaart. We gaan hard aan het werk om de ontwikkelplannen waar te maken!