Stel cookie voorkeur in

Wij gaan de strijd aan met vieze toiletten!

24-10-2018

Wij hebben er schoon genoeg van; vieze schoolttoiletten. DeBasisFluvius gaat het probleem van onfrisse toiletten op basisscholen aanpakken. We willen de kinderen graag naar een schoon toilet sturen en zetten daarom een groot schone-toiletten-offensief in.

Opgeknapte toiletten

Deels is het offensief al ingezet met een toilet-ervaringsonderzoek onder kinderen en ouders, maar ook doordat de toiletgroepen van bijvoorbeeld basisscholen De Boomhut in Arnhem en de Mariënborn in Oosterbeek in de zomervakantie zijn opgeknapt in samenwerking met Toletto. Ze zijn gemoderniseerd en voorzien van afbeeldingen van dieren. Andere scholen volgen binnenkort.

Schoonste-wc-eer

Maar we doen meer. Eén van onze schoonmakers (van Nederrijn) heeft een heuse wedstrijd bedacht. Wilma’s wervelende WC-wedstrijd gaat de strijd aan met vieze en stinkende wc’s. Een poster en stickers op de meiden- en jongenstoiletten laten zien wie er die week het schoonst was. Dat maakt dat de kinderen zélf veel alerter zijn op schone wc’s. Inzet: De schoonste-wc-eer, de titel Schone-plee-koning(in) en een leuke attentie. In de klas wordt aandacht geschonken aan toilethygiëne.

Dieptereiniging

Naast deze maatregelen wordt er door het schoonmaakbedrijf Nederrijn iedere maand een zogeheten dieptereiniging uitgevoerd. Doel: Alle kinderen op een schoon schooltoilet!

‘Samen voor ieder kind’

Lees ook het artikel in De Gelderlander van 13 oktober 2018

Beluister het fragment op Omroep Gelderland: 24 oktober 2018 08:20 uur.

Bekijk ook de bijdrage op Omroep Gelderland: 24 oktober 2018.