Stel cookie voorkeur in

De Mariënborn - Daltonproof!

20-03-2018

Yes!! Onze school mag zich ook vandaag (…..en nog minstens 5 jaar!) met recht een Daltonschool noemen. Na 8 weken geleden de eerste stukken te hebben opgestuurd naar de visitatiecommissie van de NDV (Nederlandse Dalton Vereniging) werd er gisteren rond 16.00 uur medegedeeld dat we de verlenging voor de volgende 5 jaar ‘binnen’ hebben!

Gisteren zijn  Ingrid, Vera en Mariska namens de NDV, de hele dag druk geweest om een goed beeld van onze school te krijgen. Na het inlezen thuis, zijn ze gisteren onder begeleiding van Beren en Saartje (groep 8) de hele school door gegaan.

Het drietal is gestart met zich voor te stellen aan ons team. Stipt op tijd stonden Beren en Saartje klaar om het visitatieteam naar groep 1-2 van juf Emma te begeleiden. Vanaf daar ging het verder, groep voor groep. Tussendoor waren er gesprekken gepland met kinderen, ouders en directie en tot slot was ook Manon Ketz, voorzitter van CvB DeBasisFluvius, aan de beurt. Om 16.00 uur zat iedereen klaar in onze teamkamer om de ‘uitslag’ te horen. Ook Hans Wenke (Daltonconsulent) kwam hierbij aanschuiven wat getuigt van grote betrokkenheid.

Bij een Daltonvisitatie zijn er drie uitkomsten mogelijk:

  • Verlenging 5 jaar,
  • na 2 jaar hervisitatie en kwaliteitsverbetering laten zien op voorgestelde Dalton inhouden,
  • of je mag je per direct geen Daltonschool meer noemen…..

Geweldig natuurlijk dat wij het meest positieve nieuws hebben gekregen. In het bijzonder wil ik het team hiervoor complimenteren, maar natuurlijk ook ‘onze’ kinderen die het fantastisch doen!

En we blijven trots op het bordje aan de muur..

Team Mariënborn.